Connect with us

Minden ami F1

A szabadedzések eltörlése nem csak ostobaság, hanem nagy felelőtlenség is lenne!

Stefano Domenicalli szerint a Forma-1-es szabadedzéseket törölni kellene a nagydíjhétvégéken. A Forma-1 vezérigazgatója úgy látja, hogy bár a mérnökök sokat profitálnak a gyakorlásból, ugyanakkor a nézőközönségnek semmit nem ad hozzá az élvezetekhez.

Először is valaki emlékeztethetné Domenicallit, hogy a szabadedzéseken van csak lehetőségük a csapatoknak kipróbálni az újdonságaikat, mivel az idényközi tesztelés több, mint egy évtizede már betiltották. A szimulátorban és a szélcsatornában tökéletesen működő elemek mindig magában rejtik a kockázatot a kudarca. Gondoljunk csak a Ferrari egytartó elemes hátsó szárnyára, amely az eredeti formájában rendkívül balesetveszélyes volt. De nem is kell fejlesztéseket hozni, elég ha a meglévő alkatrészeket rosszul helyezik fel és megfelelő tét nélküli ellenőrzés hiányában elszabadulnak menet közben. A szabadedzések nélkül tömegével fordulhatnának elő a könnyen letörő alkatrészek az időmérő edzéseken és futamokon. Senki sem látná szívesen Felipe Massa 2009-es hungaroringi balesetének ismétlését, a glória sem véd meg mindentől.

Emellett a szabadedzések, közülük az első is kiemelt kiemelt jelentőségű a junior pilóták számára, akiktől így gyakorlatilag az utolsó esélyt is elvágnák, hogy Forma-1-es autókat vezessenek. Továbbra is él a szabály, hogy évente kétszer egy maximum két Forma-1-es futamon részt vett versenyzőnek át kell adnia a kormányt minden csapatnak. Nos a szabadedzések megszüntetésével ezt a szabályt tennék semmissé. Kérdezem, akkor hogyan akarják a bemutatkozás előtt álló pilótákkal megszoktatni a Forma-1-es tempóját, mert nem minden istállónak van lehetősége olyan privát tesztprogramot végig vinni, mint amit tavaly az Alpine és a McLaren hajtott végre.

A szabadedzések nélkül a pilóták sem tudnának rendesen felkészülni a futamokra és a kvalifikációra. Így is rendkívül keveset ülnek az autóban. Az idény előtt mindenki csak 1,5 napot kaphatott a gyakorlásra, utána meg már érkezett a Bahreini idénynyitó. George Russell ennek kapcsán említette meg, és hozott fel egy érdekes példát, hogy mit szólnának a legnagyobb teniszezők, ha közölnék velük, a nagy versenyek előtt a szokásos többhetes felkészülés helyett 1,5 napig lehetnének a csak a teniszpályákon. Mondanom sem kell, közfelháborodás lenne. A Forma-1-es pilóták gyakorlás nélkül, az autó határainak megismerése nélkül nem lennének képesek a munkájukat, vagyis az autók minél gyorsabb vezetését teljesíteni. Még az olyan precíz és hibázásra gyakorlatilag képtelen pilóták, mint Max Verstappen sem. Abban mi a szórakoztatási fajtor, hogy a pilótákat szándékosan még veszélyesebb helyzetbe sodorjuk.

Végül a szabadedzések nem csak a csapatoknak és a pilótáknak segítenek a felkészülésben, hanem a versenypályákon dolgozóknak is. Számukra is a szabadedzések egyfajta felkészülést jelentenek a hétvége nagy eseményei előtt. Adott esetben rábukkannak olyan hibákra, amelyeket csak akkor derülnek ki, amikor a versenyautók a pályára gurulnak. Csak pár példa az elmúlt évekből: rosszul lehegesztett csatorna fedő, gumikat kivágó rázókövek, az autókat túlságosan megdobó hurka kerékvetők. Nem gond ha vannak hibák a versenypályával, de éppen ezért vannak a szabadedzések, hogy ezek kiderüljenek és a legfontosabb események előtt kijavítsák őket. De nem is kell hibákat keresniük, hanem újdonságokat is kipróbálhatnak, amelyeket más pályák is átvehetne, pl.: a zandvoorti gyantázott kavicságy.

Mégha a showhoz közvetlenül nem is ad hozzá a szabadedzéseken való gyakorlás, ugyanakkor abban elévülhetetlen szerepe van, hogy a showt meg lehessen tartani. Még a példaképnek tartott NASCAR és IndyCar versenyhétvégéken is, ahol a show miatt dolgoznak, még ott is tudják a felkészülés jelentőségét.

Szóval nem, nem érdemes a szabadedzéseket a kukába hajítani, ahogyan Domenicalli gondolja. Nem csak egy ostoba ötlet, hanem egész egyszerűen mérhetetlenül nagy felelőtlenség lenne. Az már egy másik kérdés viszont, hogy a szabadedzések rendjét meg lehetne változtatni és inkább ezen kellene a döntéshozóknak gondolkodniuk.

Click to comment