Connect with us

Hír

Az FIA Alonso utólagos büntetése kapcsán ismét megmutatta a szegénységi bizonyítványát

Nyomorult FIA…Összefoglalót akartam írni erről az amúgy rémunalmas futamról, erre jöttek az okosok, hogy Alonso rosszul töltötte le a büntetését és emiatt elveszik tőle a 100. dobogóját.

Kezdjük azzal, hogy maga az ítélet önmagában jogos, még ha végtelenül frusztráló is. Nem is értem, hogy lehet annyira idióta a szerelő, hogy hozzáér az autóhoz, amikor már az előző futamon láttuk, hogy erre odafigyelnek. Ha ilyen ideggyenge, akkor álljon 1,5 lépésre a kocsitól – komolyan, ne legyenek már ennyire amatőrök.

A probléma tehát nem ezzel van, aki hülye, haljon meg (és hát bármennyire is fáj ezt leírni, de az egész nem történt volna meg, ha Alonso normálisan fel tudott volna állni a rajthoz). A gond az, hogy az FIA-nak erre az egészre lett volna 25 köre – egy fél futam alatt nem voltak képesek észre venni a hibát, megfosztva ezzel Alonsót annak a lehetőségétől, hogy erőből kiautózzon 10 másodpercnyi előnyt. Pedig a tempó ott lett volna.

A spanyol klasszis magának köszönheti az egészet, amire a csapat még rá is tett egy lapáttal. De mégsem ők a legnagyobb kóklerek a történetben, hanem a nyomorult versenyigazgatóság, ami tökéletesen alkalmatlan a feladatának elvégzésére (nem mintha valaha is jól végezték volna a munkájukat, de a színvonalat sikerül évről évre lejjebb tornászni). Bár végül is mit várunk azoktól, akik állítólag azért küldték be a safety cart, mert nem tudták, hol van Stroll…

Click to comment