Connect with us

Időmérő/Sprintfutam

A szezon első időmérőjén Verstappen húzta be a pole-t, az Aston valódi csoda

Véget ért a szezon első időmérője, ami a várakozásokkal szemben meglehetősen szoros végeredményt hozott. Végül Max Verstappen nyerte meg a Red Bull-lal,de nézzük mit tanultunk ebből a kvalifikációból:

– Sargeant egyelőre egy jó nagy boom, parádésan mutatkozott be, majdnem bejutott a Q2-be és gyakorlatilag kenterbe verte Piastrit és De Vriest. Erre sem sokan számítottak. Hosszú távú következtetést persze ebből nem lehet levonni, de ez így elég biztató az amerikaira nézve, és elég kellemetlen a két nagyobb névnek számító fiatalnak.

– Hülkenberg Q3-ba jutott a Haasszal, miközben Magnussen már a Q1-ben kiesett. Nem hiszem, hogy ez stabil lesz a némettől, de elsőre rácáfolt a kétkedőkre (sorry, Nico). Egyébként nem néz ki rosszul ez a Haas, ötödik-hatodik erőnek egyelőre elmegy.

– Gasly egyelőre Ricciardo-szindrómában szenved: Q1-es kiesés, miközben Ocon a 9. (ráadásul a legjobb körét is elvették, így a 20. helyről fog indulni).

– A McLaren nagyjából pont olyan hulladék, ahogy várni lehetett, bár Norris még mindig egy állat.

– Az Aston Martin tényleg jó, ráadásul a Mercedes is jobb, mint tűnt. Ezzel együtt a németek csak a 3-4. negyedik erőnek tűnnek, aminek az ő szintjükön azért nem olyan egyszerű örülni, ellenben az Astontól ez kész csoda. Fernando az ötödik lett az időmérőn, kis szerencsével egy dobogó is összejöhet holnap. A törött kezű Stroll is jól nyomta ma, kíváncsiak vagyunk mire lesz képes, ha egyszer teljesen meggyógyul.

– Továbbra is a Ferrari és a Red Bull a két legjobb csapat, de pozitívum, hogy a tavaly szezon végi osztrák előny eltűnni látszik. Negatívom, hogy Leclerc autója nem nagyon tud egyben maradni, végül nem tudott második mért kört sem menni, így pedig esélye sem volt a pole-ra. Utólag azzal magyarázta a történteket egy új lágy gumit akartak a versenyre spórolni, de akkor vetődik fel a kérdés, miért ment ki Sainz még egy próbálkozásra.

– Verstappen még mindig egy szörnyeteg, de dicsérjük meg most Pérezt is, nem sokkal maradt el a pole-tól. Ellenben Sainz megint gyengén kezdi az évet: esélye sem volt még a dobogóra sem, nemhogy a pole-ra.

Click to comment