Connect with us

Hír

A Forma-1 vezetőinek elegük lett Ben Sulayemből

A Forma-1 vezetőinek elegük lett Ben Sulayemből, aki véleményük szerint mostanában túl sokat szól bele a világbajnokság ügyeibe.

Az FIA elnök legutóbb azzal vívta ki a sportág vezetőinek és a Liberty Media haragját, hogy a Bloomberg által jelentett 20 milliárd dolláros szaúdi vételi ajánlatra úgy hivatkozott a Twitterre, mint ami túl van fújva, irreálisan sok lenne és a józan észtől elrugaszkodott volna. Sulayem még hozzátette, hogy ha egy napon érkezik is egy új befektetői csoport a Forma-1-hez, annak többet kellene mutatnia a tárgyaló asztalon, mint egy nagy rakás pénz.

Az újabb Twitter bejegyzést már nem hagyta szótlanul a Forma-1 vezetőit, akiknek eddig sem tetszett az FIA elnök magánakciói, köztük a versenynaptár idő előtti megjelentetése és az új csapatok beinvitálása a sorozatba. Liberty Media jogászaival egy levelet írtak, amely a BBC által szivárgott a nyilvánosság elé amelyben azt taglalják, hogy az FIA-nak nincsen semmi joga a sportág gazdasági tevékenységének beleszólásába.

Emlékeztetik Ben Sulayemet arra, hogy 2000-ben az akkori tulajdonos azzal a feltétellel kapta meg 100 évre a Forma-1 kereskedelmi jogait az FIA-tól, hogy a nemzetközi szervezet nem fogja sem a tulajdonosi kört, sem a menedzsmentet befolyásolni a tevékenységükben és így a jogok kiaknázását akadályozni. Véleményük szerint ezeknek a jogoknak, amelyeket most a Liberty Media rendelkezik a kihasználását nehezíti és károsítja Ben Sulayem a Twitteren kitett posztjaival. Hozzáteszik, hogy az FIA-nak gyakorlatilag csak minimális beleszólása van abba, hogy ki lehet a Forma-1 kereskedelmi jogainak a tulajdonosa valamint nyomatékosan arra kérik az elnököt, hogy a Twitteren ne üzengessen ebben a kérdésben, mert ezt a magatartást elfogadhatatlannak találják.

A háború a Forma-1 és az FIA között gyakorlatilag kitört ezzel a hadüzenetnek is felfogható levéllel. Jelen pillanatban Ben Sulayemnél pattog a labda és az ő válaszára vár mindenki mely során vagy visszavonulót fúj – erre van a kisebb esély – vagy újabb frontvonalat nyit a Liberty Mediával és a Forma-1 vezetőivel szemben. Az elhúzódó konfliktusból nem tudni ki fog győztesen kikerülni, viszont az biztosra vehető, hogy a világbajnokságnak és annak megítélésén egyáltalán nem fog segíteni.

Click to comment