Connect with us

PR

Csapat Ranking 22#

Véget ért a 2022-es Forma-1-es szezon stílusosan egy Max Verstappen győzelemmel. A holland sikere nem volt annyira meglepő, inkább a versenyhétvége történései szolgáltak olykor meglepetéssel, olykor könnyhullajtással. Mindezen eseményekről megemlékeztünk a Csapat Rankingban, ahol minden csapatot egy-egy meme segítségével figurázunk ki. A szokásunktól eltérően, ezúttal a konstruktőri táblázatban elfoglalt végső helyezésük alapján állítottuk sorrendbe az istállókat.

Mielőtt a csapat specifikus memekre térnénk, emlékezzünk meg arról, hogy Daniel Ricciardo visszatér a Red Bullhoz jövőre, igaz csak 3. számú pilótaként. Kíváncsiak lettünk volna a Helmut Markóval folytatott beszélgetésre, szerintünk valahogyan így történt.

 1. Red Bull

Max Verstappen betartotta az ígéretét és valóban segített Sergio Péreznek az egyéni második hely megszerzésében Abu-Dhabiban. Igaz, lehet a mexikói némi több támogatást is várt volna a holland kollégájától, például előzési és lekörözési tippeket.

2. Ferrari

A keddi napig várokozás és folyamatos frissítés, majd üdvrivalgás jellemezte a Ferrari rajongókat. Azonban lehet korai az öröm, mert egy ember távozása csak az első lépés, még sok munka vár Maranellóban.

3. Mercedes

Ami az egyiknek szemét a másiknak kincs. Ezt az autót a Mercedes és főleg Lewis Hamilton gyorsan elszeretné felejteni, viszont ismerünk valakiket, akik ezt a nem túl jól sikerült koncepciót is szívesen alkalmaznák.

4. Alpine

Fernando Alonso újabb alakulat mögött égette fel a hidat a távozása után. További meglepő híreink, az ég kék, a fű zöld.

5. McLaren

A wokingi csapat és Lando Norris biztosan többet remélt 2022-ben, mint egy dobogós helyezés és a konstruktőri ötödik hely. Főleg a brit versenyzőben lehet a tüske, látva, hogy a kortársai hol járnak már a karrierjükben, míg ő a következő években is a McLarenhez van kötve.

6. Alfa Romeo

Az idény utolsó versenyéig hatalmas volt a harc, de végül a jó évkezdésnek hála az Alfa Romeo megtarthatta a 6. helyet. Remélhetőleg jövőre kevesebb megbízhatósági problémával szembesülnek és így nyugodtabban tudják zárni az idényt.

7. Aston Martin

Bár a közös fánkozás elmaradt, de Sebastian Vettel egyedül is emlékezetes, könnyfakasztó pillanatokat hagyott hátra a szurkolóknak. Danke Seb!

8. Haas

Óriási népharagot váltott ki a Haas döntése Mick Schumacher elengedése miatt. A rajongótáborának egy része már a pokolba is kívánta a csapatfőnököt, Günther Steinert, amiért a véleményük szerint nem támogatta eléggé a kedvencüket. Biztos forrásokból tudjuk, hogy egyesek haragjukban már az okkultizmusban használt eszközöket se vetik meg.

9. AlphaTauri

A kisebbik bikás csapat se lehet büszke az eredményére. Ráadásul az egyik pilótájuk, még Pérezt is hátráltatta az évadzáron.

10. Williams

Nehezen és izzadósan, de végül összejött Logan Sargaentnek a Forma-2-es top 5-ös végeredmény és ezzel a szükséges szuperlicence pontok rendelkezésre állnak.Valószínűleg mindenki jobban örült volna, ha magabiztosabban, kevesebb hibával és panaszkodással hárította volna el a bemutatkozás előtt minden akadályt az amerikai.

+1

Zárásképpen egy pillanatnyi érzést szeretnénk átadni nektek. Azt a momentumot, amikor rájössz, hogy 2007 óta nézel rendszeresen Forma-1-es versenyeket és így egy négyszeres világbajnok teljes pályafutását végigkövethetted. Ezek után nehéz magadat fiatalnak látni.

Ez volt az idei szezon utolsó Csapat Rankingja. Mindenkinek jó pihenést kívánunk!

Csatlakozzatok hozzánk a Discord szerverünkön és hozzunk létre egy igazán elit közösséget! Meghívó:

https://discord.gg/VKhhJVbmSh

Click to comment