Connect with us

PR

Csapat Ranking 21#

Lement az utolsó sprintfutammal tarkított hétvége az idei Forma-1-es szezonban Interlagosban, amit George Russell és a Mercedes dominált. Az ifjú brit pilóta megszerezte az első győzelmét, azonban a diadalról a figyelmet sikeresen elrabolták a többi csapatnál fellángoló belharcok. A csapaton belüli háborúk kapták ezúttal a figyelmet a Csapat Rankingban, amiben szokásunkhoz híven egy-egy meme segítségével állítjuk sorrendbe a csapatok teljesítményét. 

Elég nehezen viseljük, amikor nincsen Forma-1 a hétvégén. Valószínűleg hasonló problémával szembesül az összes többi rajongó, ráadásul hamarosan jön a közel 4 hónapos böjt.

1. Mercedes

Nehezen, de sikerült a győzelem. Az örömkönnyek nem csak a sikernek, hanem a legnagyobb rivális házon belüli balhéjának is szólnak.

2. Haas

Ki gondolta volna, hogy az idény előtt 2022-ben hamarabb lesz pole-pozíciója Kevin Magnussennek, mint Lewis Hamiltonnak? Ha a pillangóhatásra egy valós életszerű példát akarunk bemutatni, elég lesz csak a dán versenyzőre mutogatni.

3. Ferrari

Charles Leclerc nem kicsit volt zabos az interlagosi időmérő edzés után. A nagy elődhöz hasonlóan igencsak teátrális megmozdulásokat tett, csak míg korábban az ellenfél megmozdulása váltotta ki a válasz reakciót, mostanra már az olasz mérnökök juttatták idegállapotba az első számú versenyzőt.

4. Alfa Romeo

Ki az, aki fejből megmondta volna, hogy Valtteri Bottos 9. helyen fejezte be a Sao Pauló-i Nagydíjat? Kezeket fel! Senki? Jól gondoltuk.

5. McLaren

A McLarennek elég felejthetőre sikerült a hétvégéje Interlagosban. Lando Norris legalább annyit elért, hogy a híres brit csatornának a karácsonyi üdvözléshez felhasználható képsorokat biztosított.

6. Alpine

Az Alpine hétvégéje bár a kettős pontszerzésnek és Fernando Alonso 5. helyével jól végződött, azonban a sprintfutamon a csapattársak még egymás versenyét kompromittálták. Mégha az első esetet inkább versenybalesetnek tekintjük, a célegyenesben történt incidens a spanyol számlájára írható egyértelműen. A belső íven haladó Ocont így eltalálni, mégha van is oka rá, elfogadhatatlan cselekedett. Bár a véleményünkért nem leszünk túl népszerűek.

7. Red Bull

Max Verstappen idei nagyszerű szezonjára egy sötét árny kerül Sergio Pérezzel szemben mutatott viselkedésével. Ilyen ragaszkodást egy semmit sem jelentő 6. helyhez még nem láttam életemben. Kár, hogy a hollanddal szemben nem volt egy Gandalf, aki fellépett volna és a helyes útra térítette volna.

8. Aston Martin

Ha Sebastian Vettel nem vonulna vissza az idény végén már állna a bál az Aston Martinnál is a Red Bullhoz és az Alpinehoz hasonlóan. Lawerence Stroll szerencséje, hogy az előbbi két csapat kapott nagyobb balhét csapott, ellenkező esetben neki kellene a kellemetlen újságírói kérdésekre válaszólni a fia miatt.

9. AlphaTauri

A tavalyi Abu Dhabi Nagydíj óta bevezetett számítógépes rendszer elromlása a szezon egyik legfurcsább jelenet sorát idézte elő. Természetesen az FIA hárít, hogy Yuki Tsunoda el nem engedése nem az ő hibájuk miatt történt.

10. Willams

Nincs itt semmi látni való, csak a szuperlicence pontokért vezető pilóta.

+1

Zárásképpen ne feledkezzünk meg arról, hogy a büntetés elismerése után azonnal lépett a Red Bull. Többé nem akarják, hogy probléma legyen a könyvelésükkel. Sam bácsi már toborozza a jelölteket.

Csatlakozzatok hozzánk a Discord szerverünkön és hozzunk létre egy igazán elit közösséget! Meghívó:

https://discord.gg/VKhhJVbmSh

 

Click to comment