Connect with us

Minden ami F1

A Sky Sports szakmaisága már a kocsmai szintet üti meg

Csak pár gondolat a – mondjuk ki – gyökér, teljesen szakmaiatlan brit Sky Sportsszal kapcsolatban, ami képes volt kvázi lecsalózni Max Verstappent élő adásban.

Kezdjük ott, hogy nincs a britnél undorítóbb média (meg alapvetően szurkoló) fajta. Ezt mi magyarok is megtapasztaltuk például a focival kapcsolatban (khm, mi rasszisták vagyunk, mert fütyülünk a brit himnusz alatt Budapesten és büntetést érdemlünk, illetve mi gecik vagyunk, ezért teljesen jogos és helyénvaló, ha a mi himnuszunkat fütyülik ki Angliában).

De persze F1-es berkekben sincs új a nap alatt, emlékezhetünk tavalyról, hogy mindenki rasszsta volt, aki nem borult le Hamilton előtt, ne adj isten kifütyülte (rasszsta fütty a HUNGARORINGEN!!!!!!), a szurkolóik meg majd elaléltak, amikor Verstappent Hamilton beletette a falba Silverstone-ban, majd ölelgette a trófeáját, míg a holland a kórházban volt (akinek meg ez nem tetszett, az is nagyetűs RAS… a brit média szerint, hisz Hamilton nem tudhatott semmiről).

Alapvetően tehát ez szót sem érdemelne, ehhez szoktunk hozzá, ha a britekről van szól. De eddig legalább az F1-es oldalak tartózkodtak a hülyeségtől és rábízták a fröcsögést a bulvárlapokra, viszont most egy monopol helyzetben lévő, milliós nézettségű, az F1-es paddockba aranybelépővel rendelkező, az FIA túlszabályozott követelményrendszere szerint “PROFI” !!! médium ment le egy legutolsó kocsmai szintre. Ezek után minden random szurkolónak járna a sajtóbelépő, mert ennyi szakmaiság mindenkibe szorult, sőt a legtöbben ennél csak objektívebben tudnának viselkedni. 

Ami pedig magát a csalózás részt illeti: ez van. Aki régóta követi az F1-et, az pontosan tisztában van vele, hogy Kimi Räikkönent, Mika Häkkinent és Jenson Buttont leszámítva, az elmúlt bő 20 év két legkorrektebb, legkevesebbet politizáló és Kimi esetében messze legnépszerűbb pilótáját leszámítva mindig ez ment:

  • Vettelt és a Red Bullt a többség a Forma-1 szégyenének tartotta, mert milyen gyalázat, hogy egy “szutyok italgyáros” sikerese a Ferrarik és Mercedesek ellen.
  • Alonsót sem szerette senki a spanyolokon kívül, ráadásul ő a brit média és szurkolók szemében mindig is közellenségnek számított.
  • Hamiltont már újoncként egy álszent csalónak tartotta az ellentábor a kémbotrány, majd jött “fekete vagyok, ezért máshogy kezelnek” beszólások. Később a Mercedes dominanciával együtt ő került a leggyűlöltebb pilóták toplistájára, és 100+ győzelemmel, meg hét világbajnoki címmel naponta látok olyan hozzászólásokat, hogy egy tehetségtelen senki, aki csak az élen tud menni és csak mázlija volt, meg amúgy is csaló, mert az FIA tolta hét évig, és bezzeg a Red Bullt meg a Ferrarit állandóan büntették.
  • Schumit nyilván említeni sem kell, ő a nem Ferrarisok szemében szitokszónak számított, most meg Verstappen kapja meg mind azt a mocskot, amit Hamilton kapott a hibrid érában.

Ez már csak ilyen (sajnos). És ne higgyük azt, hogy Hamilton vagy Toto szájkaratéja egyedi eset, mert ezt ők is megkapták és valahol biztos jól esik nekik visszaadni a kölcsönt. De megkapta Fernando és Vettel is a magáét, ráadásul ők speciel egymást is anyázták rendesen, de Lewis és Alonso között sincs a mai napig béke. Tehát nem, nem azzal van a baj, hogy a mezőny tagjai csalózzák egymást, nem is a bulvárral, hanem azzal, hogy magukat profinak beállító, kivételezett helyzeten lévő médiumok is ezt teszik, amikor tájékoztatniuk kellene.

Csatlakozzatok hozzánk a Discord szerverünkön is és hozzunk létre egy igazán elit közösséget! Meghívó:

https://discord.gg/9nnxNA46

Click to comment