Connect with us

PR

Csapat Ranking #19

Max Verstappen nyerte meg az idei Amerikai Nagydíjat, azonban maga a verseny nem a győzeleméről, hanem a balesetekről, egy rossz kerékcserékről és egy felfoghatatlan büntetésről marad emlékezetes. A pályán és amellett zajló küzdelmek bőven szolgáltattak alapanyagot a Csapat Rankinghoz.

A sorrend és a memek bevezetéseként szóljon a nóta, amely az idei világbajnoknak szól. Ki tudja mikor zendül fel újra a Queen híres száma? Lehetséges, hogy a közelgő büntetés miatt újabb 9 évet kell Christian Horneréknek várniuk.

A sorrend előtt azonban emlékezzünk meg az időmérő edzésről, pontosabban annak késői időpontjáról. Nem tudjuk kinek az ötlete volt a késői edzés Austinban, de biztos nem az európai szurkolóknak kedvezett vele. Az egyik szerkesztő társunk ténylegesen elaludt a várakozás közben, ez ihlette a meme-t.

1. Red Bull

A Red Bull hamarosan sajtótájékoztatott tart az FIA költségvetési sapkával kapcsolatos vizsgálatok és tárgyalások eredményéről. A pletykák szerint már fel is vettek egy tanácsadót, akik hasznos tippekkel látja el őket a jövőben, hogy többé ne kerüljön túl sokba a versenycsapat étkeztetése.

2. Alpine

Fernando Alonso 30 másodperces időbüntetését látva a Forma-1-es szurkolói és versenyzői társadalom nem kicsit akadt ki. Főleg annak tudatában jogos a felháborodás, hogy a versenyzők kilökésért nem szoktak ilyen szigorú tételt alkalmazni a stewardok.

3. Aston Martin

Az Aston Martin kanadai pilótája meglepően jól ment az időmérő edzésen és megszerezte az 5. rajthelyet, de aztán a futamon egy érthetetlen mozdulatot tett és mindent eldobott. De vissza a az időmérő edzésre, volt is egy Obi-Wan Kenobi pillanatunk, amikor próbáltunk emlékezni, mikor volt utoljára ilyen előkelő helyen.

4. Ferrari

Az olasz csapatnak feltűnően problémamentes hétvégéje volt Carlos Sainz balesetét leszámítva. Ez főleg annak tudatában furcsa, hogy rajtuk kívül szinte mindenkinek gondja akadt a kerékcserével.

5. Haas

Eddig őket szívatták a fekete-narancs zászlóval és a túl veszélyes autóval, azonban most, hogy lehetőségük akadt, máson töltötték ki a haragjukat Günther Steinerék.

6. Mercedes

George Russell ismét balesetbe keveredett és ismét egy versenyző társába hajtott bele. Legalább dudálhatna, ha közeledik feléje, nehogy véletlenül eléforduljon.

7. McLaren

A McLarennél továbbra se változott jóformán semmi. Lando Norris elől, Daniel Ricciardo hátul. Az ausztrál távozóban van a csapattól, de a brit helyzete se annyira rózsás ha valóban kitart Zak Brownnék mellett. Továbbra is hosszú az út egy világbajnoki autóig.

8. AlphaTauri

9. Williams

A potenciál végre előretört a Williamsnél a pénz helyett és 2023-ban végre egy igazán izgalmas pilóta párosa lesz a csapatnak. Ráadásul így megérkezik a sorozatba a régóta áhított amerikai vér is.

10. Alfa Romeo

Valtteri Bottas egy nagy lehetőséget dobott el és küldte a kavicságyba az Alfa Romeót. Fréderic Vasseur az újabb kiesésen már meg se lepődött valószínűleg.

+1

Zárásképpen emlékezzünk meg arról, hogy az FIA továbbra sem kezeli egyformán a pályán zajló vizsgálatokat. Valamiért az élcsapatok pilótái könnyebben megúsznak egyes eseteket, mint a többi versenyző.

Csatlakozzatok hozzánk a Discord szerverünkön is és hozzunk létre egy igazán elit közösséget! Meghívó:

https://discord.gg/9nnxNA46

Click to comment