Connect with us

Multi21

Úgy néz ki, ennyi volt Mick Schumacher ferraris kalandja

Úgy néz ki, ennyi volt Mick Schumacher ferraris kalandja, viszont ez nem biztos, hogy rossz dolog.

A kis Schumi a Ferrari akadémiájának a tagja, ezért is versenyzik a Haasszal. Viszont az idei teljesítménye összességében épphogy megüti Kevin Magnussen szintjét, ami nem épp dicséret, ráadásul a nagy csapatban Leclerc és Sainz még legalább két évig szerződés alatt áll. Így vagy marad a Haas (az Alfa kiesett, ott stabilan megvannak), vagy valamilyen tesztpilóta szerepkör, de utóbbi olyan óriási visszalépés lenne, ami akár a karrierjébe is kerülhet, míg az amerikai csapat nem nagyon kér belőle.

Effektíve nincs más reális opció, mint szakítani az olaszokkal. És ugyan a pilótapiacnak nem ő lesz a sztárja, de a függetlenedéssel messze több lehetősége lesz:

1. A legjobb elérhető csapat az Alpine lenne, ami a nyári szünetben gyakorlatilag bohóc istállóvá vált azok után, hogy Alonso és Piastri is kikosarazta őket. A franciáknak nagyon kellene már valami részsiker és a Schumacher név még mindig jól cseng, ráadásul Esteban Ocon is kijelentette, hogy ő Micket akarja a csapattársának (ami érhető, hisz így a francia első számú lehetne).

2. Az Alpine ülésére ugyanakkor Pierre Gasly is esélyes, aki szakmailag nagyobb fogás lenne, ráadásul vele az Alpine a lehető legfranciább lenne, ami a szponzoroknak is bejönne. Amennyiben tehát ugrik az Alpine, úgy az AlphaTauri is szóba jöhet.

Ugyan Helmut Marko állítólag Colton Hertát ültetné be Gasly helyére, viszont ha ez meg is történik, még mindig ott van Yuki Tsunoda, akit az elmúlt 1,5 év alapján biztosan nem tart meg a Red Bull. Az osztrákok fiókcsapatánál tehát jó eséllyel két hely is kiadó lesz és sem a Gasly-Schumacher, sem a Herta-Schumacher duó nem nézne ki rosszul papíron.

3. De ha ez az ajtó is bezárul, mert az Alpine leigazolja Ricciardót, Tsunoda helyére pedig jön Herta, akkor is ott a Williams. Albon parádés, de Latifit már a szezon közben is simán el lehetett volna küldeni és jól jönne a legendás alakulatnak egy legendás név (még ha mindkét név meg is kopott már).
Persze leképzelhető, hogy egyik opció sem lesz nyitott és befellegzett Micknek, de talán még érdemelne 1-2 évet a mezőnyben.

Csatlakozzatok hozzánk a Discord szerverünkön is és hozzunk létre egy igazán elit közösséget! Meghívó:
https://discord.gg/wus2tDfA

Click to comment