Connect with us

Hír

Zandvoortba visszatér a Forma-1, utolsó előtti fordulójához érkezik az IndyCar, mutatjuk a menetrendet

A nyári szünet is ugyanúgy folytatódott, ahogyan befejeződött, egy Max Verstappen és Red Bull sikerrel. A holland címvédő előnye az újabb győzelemmel már 98 pontra duzzadt az ismét balszerencsés Charles Leclerc előtt. A világbajnoki cím lényegében már zsebben van és Verstappen az addig vezető úton egy újabb lépést tehet meg hazai pályáján Zandvoortban. A tengerparti dűnéknél elhelyezkedő versenypálya ismét az Orange Army szurkolótáborral lesz tele, akik a Forma-1 mellett a Forma-2 és a Forma-3 küzdelmeit is megtekinthetik.

A büntetőpontok állása a Holland Nagydíj előtt

Az IndyCarban két héttel ezelőtt kezdődött meg a szezonhajrá a World Wide Technology Raceway versenypályán. A fordulót ismét az a Josef Newgarden nyerte, aki már a szezonbéli ötödik sikerénél tart és felugrott a ponttáblázat második helyére. Az élen továbbra is Will Power áll 482 ponttal, azonban az előnye már csak 3 pont Newgardennel szemben, azonban nemcsak ő az egyetlen ellenfele. Reálisan tekintve még Scott Dixonnak és Marcus Ericssonnak is bőven van esélye a bajnoki címre, míg a 439-es pontos Alex Palounak egy jó adag szerencse is kell, ha az utolsó forduló előtt a kritikus 30 ponton belüli távolságba akar kerülni. A hétvégén Portlandbe látogat a mezőny, ahol a kevés előzési lehetőség miatt sokkal többet fog számítani az időmérő edzés eredménye és az elfoglalt pályapozíció. Persze az IndyCar futamok mindig tartogatnak meglepetést és ezúttal is érdemes készülnünk a váratlan eseményekre.

Szeptember első hétvégéje is tele lesz versenyekkel, így tehát aki nem akar lemaradni a főbb eseményekről, azoknak mutatjuk a menetrendet:

Szeptember 2. Péntek:

12:30 Forma 1: 1. Szabadedzés – TV: M4 sport

14:00 Forma 3: Időmérőedzés – TV: M4 sport

15:00 Forma 2: Időmérőedzés – Online: F1 TV

16:00 Forma 1: 2.Szabadedzés– TV: M4 sport

Szeptember 3. Szombat:

10:35 Forma 3: Sprintfutam – Online: F1 TV (M4 Sport felvételről 13:10-től adja)

12:00 Forma 1: 3.Szabadedzés – TV: M4 sport

15:00 Forma 1: Időmérőedzés – TV: M4 sport

17:00 Forma 2: Sprintfutam – TV: M4 sport

21:05 IndyCar: Időmérőedzés – Online: Aréna4+

Szeptember 4. Vasárnap:

8:45 Forma 3: Főfutam – Online: F1 TV (M4 Sport felvételről 10:45-től adja)

10:20 Forma 2: Főfutam – Online: F1 TV

15:00 Forma 1: Holland Nagydíj – TV: M4 sport

21:30 IndyCar: Portlandi Nagydíj – Online: Aréna4+

Amennyiben értékeled a Padlógáz munkáját, kérlek segítsd a tevékenységünket pár like-kal és megosztással, hogy így minél több emberhez eljuthassunk. Ha anyagilag is tudsz minket támogatni ezt az alábbi linken teheted meg. Minden segítséget köszönünk! 

https://www.patreon.com/padlogaz

Click to comment