Connect with us

Hír

Visszatér a Forma-1 a nyári szünetről Spa-Francorchamps-ba, mutatjuk a menetrendet

Véget ért a négy hetes nyári szünet és a hétvégén ismét felbőgnek a Forma-1-es autók motorjai. A hagyományoknak megfelelően a világbajnoki sorozat Spa-Francorchamps kezdi meg az idény második felét és az európai szezon végét.

A büntetőpontok állása a Belga Nagydíj előtt

A nyári szünetre Max Verstappen hungaroringi sikerével vonult a Forma-1. A holland pilóta szezonbeli nyolcadik győzelmével 80 pontra nőtt az előnye a világbajnoki rivális Charles Leclerc előtt, akinek lényegében már csak matematikai esélye maradt a címre. Ráadásul egy olyan versenypálya következik a belga helyszínnel, amely az előzetes hírek alapján inkább a Red Bullnak kedvezhet a magas végsebesség igénye miatt. Mindenesetre bár lefutni látszik a királykategóri, azonban a junior szériákra ez korán sem igaz. Forma-2-ben legalább két pilóta, míg a Forma-3-ban három pilóta küzd a bajnokság megnyeréséért és az érte járó szuperlicence pontokért. Utóbbi szériának ráadásul megkezdődik a szezonhajrája, hiszen már csak a maradék három európai helyszínen tart a Forma-1-gyel a következő három hétvégén.

Bár az IndyCar szünetet tart, a Formula-E küzdelmei az idei évben véget értek, de így is egy rendkívül sűrű versenyhétvége vár ismét ránk és hogy ne maradjon le senki semmiről mutatjuk a menetrendet:

Augusztus 26. Péntek:

14:00 Forma 1: 1. Szabadedzés – TV: M4 sport

15:30 Forma 3: Időmérőedzés – TV: M4 sport

17:00 Forma 1: 2.Szabadedzés– TV: M4 sport

18:30 Forma 2: Időmérőedzés – Online: F1 TV

Augusztus 27. Szombat:

10:35 Forma 3: Sprintfutam – TV: M4 sport

13:00 Forma 1: 3.Szabadedzés – TV: M4 sport

16:00 Forma 1: Időmérőedzés – TV: M4 sport

18:00 Forma 2: Sprintfutam – Online: F1 TV (M4 Sport felvételről 22:45-től adja)

Augusztus 28. Vasárnap:

8:50 Forma 3: Főfutam – TV: M4 sport

11:30 Forma 2: Főfutam – TV: M4 sport

15:00 Forma 1: Belga Nagydíj – TV: M4 sport

Amennyiben értékeled a Padlógáz munkáját, kérlek segítsd a tevékenységünket pár like-kal és megosztással, hogy így minél több emberhez eljuthassunk. Ha anyagilag is tudsz minket támogatni ezt az alábbi linken teheted meg. Minden segítséget köszönünk! 

https://www.patreon.com/padlogaz

Click to comment