Connect with us

Hír

Nashville-en a világ formulaautózás szeme, mutatjuk a menetrendet

A Forma-1 a Magyar Nagydíj után nyári szünetére vonult a junior kategóriákkal együtt. A Formula-E pedig a jövőheti szöuli dupla-fordulón készül Stoffel Vandoorne bajnoki ünneplésére. Azonban az IndyCar nem tart pihenőt, zsinórban a harmadik futamot rendezik meg a hétvégén, ráadásul ezúttal a tavaly bemutatkozó és örült versenyt hozó Nashville-ben.

Az amerikai kontinens első számú formula autós szériájában a múlt héten Alexander Rossi tudott nyerni Indianapolisban, azonban nem az Andretti kötelékében versenyezne, ha probléma nélkül tudták volna abszolválni a futam utáni ellenőrzéseket. Kiderült, hogy az amerikai pilóta versenygépe túl könnyű volt, emiatt pontlevonással valamint pénzbírsággal is sújtották pilótát és a csapatot. Az esetében ez nem igazán számított, ő nincs harcban a bajnoki címért, nem úgy, mint az élre törő Will Power. Power az idei évben konzisztens teljesítményével hívta fel a figyelmet és vált bajnokaspiránssá, az idei 13 versenyen csak három alkalommal nem végzett a top-5-ben, igaz csak egy futamgyőzelme van.

Mindenesetre az ausztrál pilóta 9 pontos előnnyel érkezik meg Nashville-be, ahol a tavalyi tapasztalatok alapján egy örült futamra lehet számítani. Egy örült futam bőven megadja a lehetőséget a visszavágásra a többi bajnokaspiránsnak, továbbra se tett le cím megszerzéséről a Marcus Ericsson, Josef Newgarden, Scott Dixon és Pato O’Ward kvartett. Mind a négy pilóta egy futamgyőzelemnyi távolságon belül van. Ez viszont azt is jelenti, hogy egyetlen hiba Tennessee állam fővárosában akár a bajnoki álmok végét is jelentheti. Az igazságra vasárnapig várnunk kell és, hogy biztosan ne maradjon le senki a történésekről, mutatjuk a menetrendet:

  • Időmérő edzés: szombat 22:30 – Online: Aréna 4+
  • Big Mashine Music City Grand Prix: vasárnap 21:15 – Online: Aréna 4+

 

 

Click to comment