Connect with us

Futamösszefoglaló

MAGYAR F3-as győzelem: Berta Beni ROBBANTOTT a Hockenheimringen

Az igencsak nyűglődős péntek után versenynap köszöntött a legendás német versenypályára, BertaBenjámin pedig nem titkoltan győzelmi szándékkal pattant be az autójába. A fiatal magyar elszántsága előbb kategóriagyőzelmet eredményezett, majd a második futamon már az abszolútban sem tudták legyőzni őt.

Az ismeretlen pálya, a tegnapi baleset és annak utózöngéi, de a merőben szokatlan rajtprocedúra sem tudta megzavarni a tehetséges pilótát, akire ezen a napon két futam várt. Berta Beni az első verseny rajtjánál némi időt vesztett, de aztán a Hockenheimring majd minden szegletében gyorsabb volt az ellenfeleknél.

“A rajtom felemásra sikeredett, de már az első kanyarban ledolgoztam az ott összeszedett hátrányom. Végig konstans tudtam maradni, néhány tizeden belül autóztam, és a gumikat is sikerült megfelelően beosztanom. A kategóriagyőzelmem magabiztos volt, ugyanakkor bántott, hogy kis szerencsével az összetettben is nyerhettem volna. Sokat tanultam az első futamból, megvannak az előzési pontok, bízom benne, hogy a második menetben meglesz az abszolút siker is. Erre szükségem is lenne, hogy a Hungaroringen elhullajtott pontokat be tudjam hozni a Drexler Formel Cup értékelésében”

– nyilatkozta elszántan a szombati nyitófutam után a SOLUTION Racing Team pilótája.

Fotó: Hárfa Zsolt

A második versenyre aztán valami átfordult Benjáminban, mert pitbull agresszivitással tapadt az élről rajtoló Sandro Zellerre. A svájci srác valószínűleg többet nézett a tükörbe, mint eddig az egész 2022- es szezonban,

“Másodjára rettentő elszántsággal álltam fel a rajtrácsra… A start ezúttal jobban sikerült, de Zeller csapattársa okosan védte az élen állót, ennek köszönhetően visszaestem a harmadik helyre, viszont cserébe sikerült gyorsan visszaszereznem ezt a pozíciót. Ezután alaposan megnyomtam az etapokat, minden elképzelhetőt beleadtam, és folyamatosan fél másodperccel gyorsabb voltam Sandrónál. Ment a „húzd meg-ereszd el” játék a Mercedes motoros F3-as ellen: a kanyarokban ráestem, az egyenesben meglógott az ellenfelem.”

“Kerestem a lehetőséget az előzésre, amely a Mercedes tribün előtti kanyarban jött el: ott bevetődtem neki, megelőztem, és a hátralévő időben már nem is engedtem ki a kezemből a győzelmet. Nagyon boldog vagyok, hogy egy legendás, de számomra mindeddig ismeretlen pályán, hazai közegben sikerült legyőznöm Sandro Zellert. Innen is köszönöm szépen a rengeteg kedves üzenetet és a támogatást, higgyétek el, nagyon sokat jelent ez nekem!”

– nyilatkozta Berta Beni, akinek a tiszteletére a Hockenheimringen is felcsendült a magyar himnusz.

Click to comment