Connect with us

Futamösszefoglaló

10-ből 1 – Magyar Nagydíj összefoglaló

Több okból is meglehetősen izgalmasnak ígérkezett a 37. Magyar Nagydíj: Mindenekelőtt George Russell első Pole Pozíciója és a mögüle startoló Ferrarik között komoly csatára volt kilátás, amelybe nagy kérdés volt hogy vajon a mezőny közepéből induló Red Bullok bele tudnak-e szólni. Ráadásul szépen gyűltek az esőfelhők is a Hungaroring fölé, így arra is volt esély, hogy futam közben esőgumikra kell majd váltania a mezőnynek.

A piros lámpák kialvását követően az első 3-as megőrizte pozícióját, míg a 7. helyről rajtoló Hamilton és a két bikás autó egyaránt kettő pozíciót javított, így az első 10 sorrendje Russell, Sainz, Leclerc, Norris, Hamilton, Ocon, Alonso, Verstappen, Perez, Ricciardo volt. Ugyanakkor a címvédő és csapattársa nem tétovázott és gyorsan áthámozta magát az Alpineokon és a Top 5 nyomába eredt.

Norris nem igazán tudta tartani Russellék tempóját és előbb Hamilton, majd pedig a két Red Bull is elé került, így nyilvánvalóvá vált, hogy a győztes a 3 topcsapat közül kerül ki.

Az első kiállásokat követően pedig Leclercknek Sainzot, Verstappennek pedig Hamiltont sikerült átlépnie, előbbinek pedig ezzel megnyílt az esély, hogy az első helyért támadjon. A monacoi nem is tétovázott, megtámadta Russellt, és bár a brit kétszer is zseniálisan megvédte pozícióját, de a 31. körben végül Leclerc az élre állt.

A 39. körben aztán Verstappen kijött a boxba, amire nem sokkal később az élen autózó duó is reagált, Russell ugyanakkor már csak a holland mögé tudott visszajönni. Leclercnek pedig a kemény keverékű abroncsot rakták fel, amivel jelentősen lassabb volt bajnoki riválisánál, aki így a 41. körben megelőzte. Az élen eközben Sainz és Hamilton egy hosszabb etapot autóztak közepes gumikon.

A 42. körben aztán jött a dráma: Verstappen megforgott az utolsó előtti kanyarban, Leclerc pedig visszaelőzte a hollandot. Maxnak ugyanakkor szerencséjére nem mentek tönkre a gumijai, 3 körrel később ismét megelőzte a monacoi riválisát, Sainz és Hamilton kiállását követően pedig át is vette a vezetést.

Leclerc autóján pedig olyan rosszul működtek a kemények, hogy nem sokkal később Russell is megelőzte, majd pedig inkább kihozták mégegyszer a pitbe, de így egészen a 6. helyig esett vissza. A két hosszú etapot futó versenyző párharcát végül Hamilton nyerte, aki 5 körrel a vége előtt még Russellt is sikeresen becserkészte. Az első helyre azonban esélye sem volt, mivel hiába eredt el az eső a futam legvégén, Max Verstappent ez se gátolta meg abban, hogy idei 8. győzelmét zsebelje be és növelje előnyét szinte már behozhatatlanra a nyári szünet előtt.

A címvédő mögött pedig hasonlóan Le Castellethez most is a Mercedes párosa zárt, akiket Sainz, Perez és Leclerc követett. Lando Norris lett újfent a “best of the rest”, rajta kívül pedig még Alonso, Ocon és Vettel gyűjthette be a kis pontokat.

Folytatás 4 hét múlva az Ardennekből, addig is mindenkinek kellemes nyáriszünetet kívánunk!

Click to comment