Connect with us

Minden ami F1

Undorít a Mercedes viselkedése

Lehet ezzel egyedül vagyok, de undorít, amit a Mercedes csinál. Abszolút tisztában vagyok azzal, hogy ez bármennyire is az urak sportja, a Forma-1-ben nagyjából mindenki féreg módon viselkedik és kérdés nélkül fúr meg bárkit a saját érdekében. Láttuk ezt tavaly, láttuk ezt korábban: ha csak egy kis esély is van a másik gyengítésére, azonnal megy az óvás és az áskálódás. Ez rendben van, a sport velejárója, sőt a maga módján még a szépsége is, már annak, aki szereti az intrikákat. De ez most más.

A tavalyi szezon bármilyen durva is volt, de a maga módján tiszta. A Red Bull és a Mercedes nyíltan csalózta a másikat, amit vagy sikerült bizonyítani, vagy nem. Néha az egyik nyert, néha a másik. Ám ami most megy a delfinezés miatt, az nem más, mint álszent, képmutató, hazug mártírkodás. Olvasom a nyilatkozatot, hogy George Russell (meg a többi mercedeses) végtelenül fel van háborodva, hogy a többi csapat a teljesítményért beáldozza a pilóták egészségét, és hogy ez milyen undorító. Tényleg nem tudok erre mint mondani, minthogy “Bazki!”.

Kanadában is a Mercedes pattogott a legjobban, de mégis hasított az autó. Mi a halálnak nem emelték meg az autó hasmagasságát, hogy ne rokkanjon bele a hátfájásra leginkább panaszkodó két pilóta? Ja, hogy nem akarták a pilóták egészsége érdekében lemondani körönként fél másodpercről? Jéééé! Hát ezt hogy? Megérteném a vég nélküli rinyálást, ha az FIA kötelezné a csapatokat egy maximum hasmagasságra és a Mercedes keze meg lenne kötve. De most, amikor egészségügyi szempontból konkrétan te vagy a legnagyobb gyökér és te nyomorítod meg a pilótáidat pusztán pár extra pontért (hisz a bajnokságra esélytelen vagy), akkor mit akarsz?

Értem én, hogy ez hosszú távon akár még be is jöhet, de nálam ez pont olyan, mint a Ferrari híres “nem alkalmazunk csapatutasítást, csak szóltunk Massának, hogy Fernando gyorsabb” aranyköpése. Van az a szint, aminél pusztán a sport érdekében nem kellene mélyebbre süllyedni – a rajongó sem szereti, ha szembe köpik.

Amennyiben értékeled a Padlógáz munkáját, kérlek segítsd a tevékenységünket pár like-kal és megosztással, hogy így minél több emberhez eljuthassunk. Ha anyagilag is tudsz minket támogatni ezt az alábbi linken teheted meg. Minden segítséget köszönünk! 

https://www.patreon.com/padlogaz

Click to comment