Connect with us

PR

Értékeljük a 2022-es Kanadai Nagydíjat!

Hát, kezdjük azzal, hogy amennyire imádom a pályát, annyira semmilyen volt ez a futam. Továbbra is áll (bár ez nem újdonság), hogy a futamokat teljesen tönkre teszi, ha egy viszonylag nagy végsebességű, de tempóban alapvetően lassú autó előre keveredik. Egy Albon vagy Stroll elég volt ahhoz, hogy DRS-vonatozás alakuljon ki, innentől kezdve pedig a középmezőny jelentős része teljesen érdektelenné vált .

Az elején volt némi izgalom, de ez is csak a biztonsági autós fázisoknak volt köszönhető. Sergio Pérez műszaki probléma miatt rögtön kiesett, Charles Leclerc összességében lassú volt és nemhogy nem tudott átgázolni a mezőnyön (khm, DRS-vonat), de még az ötödik helyhez is komoly szerencse kellett. A két Mercedes jó volt, legalábbis önmagukhoz képest, mintha csökkent volna a különbség a németek és a két topcsapat között, de egyelőre esélytelen, hogy erőből tudjanak nyerni. Viszont a lepattanóra egyértelműen ők a legesélyesebbek, bármennyire is szorítunk Alonsónak.

Egyedüli izgalmat tehát csak az szolgáltatott, hogy a kicsivel frissebb gumikon Sainz le tudja-e nyomni Verstappent. Hát, nem. Nekem összességében úgy tűnt, hogy a Ferrari a gyorsabb Kanadában, de azt az 1-2 tizedet a holland címvédő simán ellensúlyozta a kvalitásaival, így 15 kör alatt konkrétan egyszer sem tudta megtámadni Verstappent a folyamatosan DRS-távolságban autózó Sainz. Leclerc-rel talán máshogy alakul a dolog, de az biztos, hogy nem lehetnek elégedettek a Ferrarinál.

Max Verstappen (175 pont) előnye 46 pont az élen Sergio Pérez előtt és 49 Leclerc-rel szemben. A negyedik még mindig Russell és kilenc futam kellett ahhoz, hogy Sainz is elérje a 100 pontos határt. A konstruktőri bajnokságban 76 pont a Red Bull előnye és egyelőre nem úgy látszik, hogy megfordulna a tendencia.

A futam értékelése: 5/10

Amennyiben értékeled a Padlógáz munkáját, kérlek segítsd a tevékenységünket pár like-kal és megosztással, hogy így minél több emberhez eljuthassunk. Ha anyagilag is tudsz minket támogatni ezt az alábbi linken teheted meg. Minden segítséget köszönünk!

https://www.patreon.com/padlogaz

Click to comment