Connect with us

Időmérő/Sprintfutam

Verstappenné a pole-pozíció, de Alonso volt az igazi sztárja a kanadai időmérőnek

Max Verstappen nyerte az időmérő edzést Montrealban, de a showt előle Fernando Alonso ellopta. Óriásit ment még a két Haas pilóta, akik viszont egyértelműen csalódottak lehettek szombaton az az AlphaTaurik, Aston Martinok és az esős időmérő edzés egyetlen piros zászlóját okozó Sergio Pérez.

Q1

Különlegesen izgalmasnak ígérkezett a szezon 9. időmérője, hiszen Kanadában rendkívül felázott pályán kellett a pilótáknak futni a gyorsköröket. Ez pedig egy rendkívül izgalmas kvalifikációt eredményezett, mivel mindenki folyamatosan körözött és az élen is szinte percenként változott a helyzet. Verstappen, Alonso és Russell eredményei tűntek a légbiztatóbbnak, de például a Haasok is remekül mentek . Velük ellentétben se az Astonok, se pedig az AplhaTaurisok nem találták igazán a formájukat és végül egyiküknek sem sikerült továbbjutni. Rajtuk kívül még Latifi volt az aki már a Q1 végén levehette a bukósisakját.

A Q1 végeredménye

Q2

A második felvonást már vegyes felállással kezdték meg a versenyzők, mivel volt aki az intermediate gumikon hajtott ki a pályára, közülük az első gyorskörök után Alonso az élen. Sergio Perez a falban találta magát pár perccel a session megkezdése után és bár próbálták a pályabírok visszatolni és kiszabadítani a Red Bullt a versenypályára, de ez nem sikerült. A mexikói időmérője ezzel véget is ért, így a Ferrari mellett (amelynél Leclerc ki se jött a Q2-ben a rajtbüntetése miatt) a Red Bull is csak 1 versenyzővel képviseltethette magát a Q3-ba. Rajtuk kívül Bottas, Albon és a technikai gondokkal küszködő Norris maradt még le a kvalifikáció végső fázisáról.

A Q2 végeredménye

Q3

Az utolsó szakasz előtt Verstappen számított a fő esélyesnek, de Alonso, Sainz és Russell is nagyon élesnek tűnt, úgyhogy egyértelműen a szezon egyik legizgalmasabb Q3-ának néztünk elébe. Az első pengeváltásokat követően Verstappen több mint 1 másodperccel állt az élen Sainz és Alonso párosát meglőzve. A hollandot végül nem tudták megszorongatni, Alonso azonban 2. helyével így is ellopta a showt a hollandtól, míg a 3. helyen Carlos Sainz zárt. George Russell megpróbált a slick gumikon a felszáradó pályán meglepetést okozni, helyette már a 2-es kanyarban a fűre csúszott és esélye se volt egy jó eredményre. Jól ment még a két Haas is, akik Kevin Magnussen és Mick Schumacher sorrendben bérelték ki a harmadik rajtsort a vasárnapi versenyre.

Az időmérőedzés végeredménye

Amennyiben értékeled a Padlógáz munkáját, kérlek segítsd a tevékenységünket pár like-kal és megosztással, hogy így minél több emberhez eljuthassunk. Ha anyagilag is tudsz minket támogatni ezt az alábbi linken teheted meg. Minden segítséget köszönünk!

https://www.patreon.com/padlogaz

Click to comment