Connect with us

Időmérő/Sprintfutam

Ha nincs meg elsőre, szerezd meg másodikra – Spanyol Időmérőedzés összefoglaló

A szokásos napsütéses forró időjárás fogadta a csapatokat Barcelonában, akik arra készültek, hogy megkezdjék az idei 6. időmérőedzést.

Q1

Az első gyorsköröket követően a Mercedes és az Alfa Romeo tempója tűnt meglepően kiemelkedőnek, mindkét alakulat autói a top 10-ben voltak. A Ferrari és a Red Bull hozta a kötelezőt, bajban volt viszont a két Williams, Stroll és a két nem éppen 100%-os autóval menő pilóta – Gasly és Schumacher is.

Utóbbi versenyző ugyanakkor zseniális kört futott második próbálkozásra és tovább is jutott a Q2-be. Így tett Pierre Gasly is, Stroll és a két Williams ugyanakkor már nem tudta követni a német példáját, így ők, Sebastian Vettel és nagy meglepetésre Fernando Alonso is búcsúzott az első szakasz után.

Alonsónak a vártnál hamarabb kellett elhagynia az autót

Kiesők: 16. Vettel, 17. Alonso, 18. Stroll, 19. Albon, 20. Latifi

Q2

A második szakasz aztán komoly meglepetéssel kezdődött, mivel az első kísérleteket követően a két Merci állt az élen Russell, Hamilton sorrendben. A Ferrarik és a Red Bullok érdekes módon csak az ezt követő 5 hely közül foglaltak el 4-et. Közéjük még Bottas tudott beékelődni.

A kieső helyeken Ricciardo, Ocon, Zhou és a két AlphaTauri állt. Az utolsó próbálkozásoknál viszont a Top 10-be csak Ricciardonak sikerült bejönnie és egy ideig úgy tűnt, hogy ezzel Mick Schumachert üti ki, de végül Norris körét elvették, így a brit pilóta lett a Q2 meglepetés kiesője.

Alonso után Norris is a vártnál korábban kellett hogy menjen nyilatkozni

Kiesők: 11. Norris, 12. Ocon, 13. Tsunoda, 14. Gasly, 15. Zhou

Q3

Verstappen bombaformában kezdte az utolsó felvonást és több mint 3 tizedet adva Sainznak állt az élre. A spanyolt Perez, Russell és Hamilton követte, míg Leclerc belehibázott a körébe, így számára minden a 2. próbálkozáson függött.

A monacói pilóta pedig szokásához híven elképesztően jól összerakta az utolsó körét és több mint 3 tizeddel megjavította Verstappen körét, akinek ráadásul motorproblémái lettek, így nem tudott javítani. A 3. Sainz lett, míg a 4. helyet Russellnek sikerült elszipkáznia Perez elől. A második ötöst pedig Hamilton, Bottas, Magnussen, Schumacher és Ricciardo alkotta.

Holnap pedig ismét egy elképesztően szoros csatára van kilátás a Ferrari a Red Bull és akár a Mercedes között is. Erről pedig természetesen itt is beszámolunk majd a szokásos Futamösszefoglalóban. Tartsatok velünk akkor is!

Amennyiben értékeled a Padlógáz munkáját, az alábbi linken ezt anyagilag is megteheted. Köszönjük!
https://www.patreon.com/padlogaz

Click to comment