Connect with us

Kurbli

Tech-percek: a Ferrari erőforrás

Íme egy kép az idei Ferrari erőforrásról, kódnevén a Tipo 066/7-esről. A Ferrari az idei évre Wolf Zimmermann vezetésével teljesen újratervezte az erőforrás döntő többségét. Ami változatlan maradt, az a tavalyi évben az Orosz Nagydíjon debütált energia visszanyerő rendszerek és az akkumulátor.

Zimmermann, aki a csapat innovációs részlegét vezeti korábban az AvL-nél, egy autófejlesztésekben és motorgyártásban jártas cégnél dolgozott. A pletykák szerint a Zimmermann vezette fejlesztési csoport a gyújtás folyamatában és a hatékonyabb üzemanyag-levegő keverék megtalálásában ért el látványos sikereket az idei belső-égésű motorral. Utóbbi azért érdemel figyelmet, mert az E10 üzemanyagokból alapvetően kevesebb teljesítményt lehet kisajtolni, magyarul lóerő veszteség következik be csak azzal, ha a korábbi üzemanyag helyet E10-et használnak.

Úgy tűnik azonban, hogy a Ferrari a Shell-lel együttműködve képes volt egy olyan üzemanyagot megalkotni, amiből több lóerő nyerhető ki. A hatékonyság főleg az égés gyorsaságában figyelhető meg, az üzemanyag nagyobb lángon és gyorsabban alakul át energiává arányosan, mint a korábbi években. Ez lehet a titok nyitja a Ferrari erőforrásának feléledésének az idei évben.

Click to comment